Aukštaitijos krepšinio fiestos 2022, Kupiškio etapas (II)

  • Paskelbė : Mantas Vilimas
  • Paskelbta: 2022-06-14
  • Kategorija: Renginiai

        2022 m. birželio 11 dieną Kupiškio  marių krepšinio aikštelėje vyko Utenos daugiafunkcinio sporto centro, LSD ,,Žalgiris‘‘ ir Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro organizuojamas 3x3 krepšinio turnyro Kupiškio etapas. Dalyvauti varžybose užsiregistravo 36 komandos, iš kurių  aštuonios - Kupiškio komandos.

      Viena renginio organizatorių, Utenos daugiafunkcio centro metodininkė Irma Maigienė teigė, kad svarbiausias projekto tikslas yra suburti žmones mylinčius krepšinį, bet galbūt ne visada turinčius galimybę pasivaržyti profesionaliame turnyre. Pasak pašnekovės, 3x3 rungtynių formatas  palengvina užduotį suburti komandą. Labai smagu matyti senus bičiulius besidžiaugiančius vienas kito draugija krepšinio aikštelėje. Projektas gyvuoja jau antri metai ir, pasak organizatorės, šis vizitas Kupiškyje nebus paskutinis.

     Visos trys dalyvavusios Kupiškio merginų komandos  savo amžiaus grupėse užėmė prizines vietas. Čempionų komandos žaidėja Diana Balužytė džiaugėsi ne tik savo komandos narių darbu, bet ir merginomis iš kitų komandų už tai, jog jos aktyviai dalyvavo šiame turnyre, laimėjo medalius.

     U12 amžiaus grupėje Kupiškėnai vaikinai pasiekė finalą, kuriame nusileido svečiams iš Anykščių. U16 grupėje kupiškėnai laimėjo trečią vietą. Vyrų grupėje startavo trys komandos iš Kupiškio, tačiau tik viena iš jų pasiekė finalinio ketverto etapą, kurio finale nusileido ,,And One‘‘ ekipai. Komandos žaidėjas Matas Sabaliauskas gyrė  turnyrą. Žaidėjas paminėjo ir tai, jog susirinko išties daug gero lygio komandų.  Visgi iki pilnos laimės pritrūko aukso medalio. Kaip pralaimėjimo priežastį Matas įvardino ketvirto žaidėjo trūkumą ir dėl to atsiradusį nuovargį.

     Turnyre rungėsi ,,+35 veteranų‘‘ grupė, tačiau norinčių dalyvauti kupiškėnų krepšininkų neatsirado.

     Turnyro nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais bei įvairiomis Utenos daugiafunkcio sporto centro ir ,,Žalgirio draugijos‘‘ įsteigtomis dovanomis.

Mantas Rūta

Nuotraukos:
Ieva Šulnytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos