Irklavimo uždarų patalpų čempionatas Trakuose

  • Paskelbė : Mantas Vilimas
  • Paskelbta: 2022-12-20
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 17 d. Trakuose vyko atviras uždarų patalpų Lietuvos irklavimo čempionatas. Jame varžėsi pustrečio šimto sportininkų, nuo jauniausių iki suaugusių. Kupiškiui atstovavo Emilija Riaubaitė, Emilija Jankauskaitė, Deividas Žalnieriūnas, Gustas Kukenys ir Edgaras Šlapelis. Šie jauniausi sportininkai varžėsi 500 m nuotolyje. Mergaičių grupėje startavo 31 sportininkė, o berniukų grupėje 76 jaunieji irkluotojai. Vyresniųjų M16 grupėje startavo kupiškėnai Majus Gabriūnas, Laimis Tamošiūnas ir Mantvydas Totoris. Jiems reikėjo įveikti 1000 m nuotolį. Ozo sporto gimnazijoje pas trenerį Sigitą Klerauską sportuojantis kupiškėnas Domantas Riauba varžėsi M18 amžiaus grupėje. Nuo kitų metų Domantas startuos jau jaunimo grupėje.

Geriausiai sekėsi Emilijai ir Domantui Riaubams. Abu tapo savo amžiaus grupių Lietuvos čempionais. Šauniai startavo ir kiti kupiškėnai gerindami savo asmeninius rezultatus. Edgaras Šlapelis iškovojo aukštą 11 vietą, Mantvydas Totoris 16 vietą. Pati jauniausia Kupiškio atstovė Emilija Jankauskaitė startuodama su dviem metais vyresnėmis sportininkėmis pelnė 20 vietą (startavo 31 dalyvė).

Čempionate šauniai teisėjams talkino jaunasis irkluotojas ir savanoris Dominykas Jasaitis.

Varžybų metu vyko ir Nacionalinės kategorijos teisėjo egzaminas. Jį sėkmingai išlaikė ir teisėjų gretas papildė, buvęs Kupiškio KKSC irklavimo grupės auklėtinis Vygantas Valma.

Sveikiname čempionus ir naują Nacionalinės kategorijos irklavimo teisėją!

Tai buvo paskutinės šių metų irkluotojų varžybos, o po švenčių laukia pasiruošimas naujam irklavimo sezonui ir nauji iššūkiai!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos