Tarptautinė irklavimo regata "Gintariniai irklai"

  • Paskelbė : Mantas Vilimas
  • Paskelbta: 2022-06-30
  • Kategorija: Didžiuojamės

Savaitgalį Trakuose vyko jubiliejinė 60-oji "Gintarinių irklų" regata. Šioje regatoje startavo du kupiškėnai - sporto centro auklėtinis Edgaras Šlapelis ir jau Vilniaus Ozo gimnazijoje besimokantis bei Trakuose sportuojantis Domantas Riauba.

Varžybos vyko tris dienas, šeštadienį sportininkai varžėsi dėl Lietuvos irklavimo federacijos įsteigtų prizų, o sekmadienį - dėl Trakų rajono savivaldybės prizų.

Šiose varžybose startavęs Edgaras Šlapelis buvo jauniausias dalyvis, tačiau tikrai ne pats silpniausias, nepabūgęs varžytis su gerokai vyresniais varžovais ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Edgaras startavo lengvo svorio vienviečių valčių klasėje ir šeštadienį iškovojo 9 vietą, o sekmadienį laimėjo B finalą ir užėmė 7 vietą.

Edgarui tai puiki patirtis, įgyti įgūdžiai, kurie tik labiau skatins tobulėti.

Domantas Riauba taip pat varžėsi vienviečių valčių klasėje ir šeštadienį užėmė 6 vietą. Tiesa Domanto varžovais A finale buvo ir tituluoti, ir gerokai vyresni irkluotojai. Šiame finale varžėsi trys lietuviai, tai olimpietis Mindaugas Griškonis, birštonietis Paulius Černevičius, kupiškėnas Domantas Riauba, Sakartvelo, bei du Estijos sportininkai.

Sekmadienį Domantui nepasisekė burtai ir paruošiamajame plaukime papuolus su stipriu varžovu teko tenkintis tik B finalu, kurį Domantas užtikrintai laimėjo.

Centro irklavimo mokytoja Laimutė Šližauskienė taip pat dar startavo regatoje, kadangi joje vyksta ir meistrų plaukimai. Šeštadienį kartu su Vilniaus irklavimo meistrų klubo "Žalgiris" atstovėmis porinių keturviečių valčių klasėje pelnė 1 vietą, o sekmadienį startuodama su Latvijos irklavimo meistrais aštuonviete pelnė bronzos medalį.

Regatoje ne tik startuoja kupiškėnai, bet ir savanoriauja. Emilija Riaubaitė, Miglė Tamošiūnaitė ir Dominykas Jasaitis, padėjo organizatoriams vykdyti šią regatą. Tokia įgyta patirtis taip pat labai svarbi.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos