Ekspozicija "Lietuviškas ritinys"

  • Paskelbė : Mantas Vilimas
  • Paskelbta: 2022-10-14
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 28 d. Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro patalpose vyko ekspozicijos „Lietuviško ritinio (RIPKOS) istorija Kupiškyje“ atidarymas.

Parodą pristatė Kupiškio ritinio sporto klubo „Aukštaičiai“ prezidentas Vidmantas Liubamirskas, kuris papasakojo susirinkusiesiems apie šio sportinio žaidimo istoriją, šių metų sportininkų pasiekimus, laimėjimus, pristatė gautus apdovanojimus ir taures, taip pat papasakojo plačiau apie kitus parodos eksponatus.

Parodos sumanytoją ir atvykusius svečius pasveikino rajono meras Dainius Bardauskas: „Labai smagu, kad ritinys Kupiškyje yra gyvas, ir labai simboliška, kad šiandien čia susirinko ne tik veteranai, bet ir jaunosios kartos atstovai, kurie, labai tikiuosi, perims šią gražią tradiciją bei sieks pergalių, pasiekimų šiame sporte“, – kalbėjo Savivaldybės meras, kuris dėkodamas už šios gražios idėjos įgyvendinimą įteikė simbolines dovanas parodos sumanytojui V. Liubamirskui.

Pakviesti į ekspozicijos atidarymą šio sportinio žaidimo veteranai pasidalijo prisiminimais, papasakojo įsimintiniausius ir juokingiausius nutikimus. Visi pritarė, kad nors iš pažiūros tai gali pasirodyti šiurkštokas ar netgi pavojingas žaidimas, tačiau tereikia perprasti jo subtilybes.

Po parodos atidarymo visi susirinkusieji buvo kviečiami pasižiūrėti dokumentinį filmą apie lietuviško ritinio istoriją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos