Graikų-romėnų imtynių čempionatai Anykščiuose

  • Paskelbė : Mantas Vilimas
  • Paskelbta: 2024-01-10
  • Kategorija: Renginiai

Sausio 6 - 7 dienomis Anykščių pramogų ir laisvalaikio centro "Nykščio namai" sporto salėje dvi dienas vyko Lietuvos laisvųjų, moterų, graikų-romėnų imtynių suaugusiųjų čempionatas. Į Anykščius suvažiavo visi pajėgiausi Lietuvos imtynininkai. Ant imtynių kilimo garbingai kovojo ir Kupiškio krašto sportininkai. Moterų imtynių bronzos medalį Kupiškiui iškovojo Evelina Dūdėnaitė ( svorio kategorija 50 kg.), kuri šiuo metu mokosi Kaune. Ji laimėjo prieš dvi varžoves ir patyrė vieną pralaimėjimą. Evelina pareiškė, kad ji nori atstovauti tik Kupiškį. Laisvosiose ir graikų- romėnų imtynių varžybose garbingai kovojo Gedrimas Janonis. Jis atstovavo Panevėžį - Kupiškį. Gedrimas, pirmą dieną kovodamas laisvųjų imtynių čempionate iškovojo penktą vietą, po atkaklios kovos mažajame finale dėl bronzos medalio pralaimėjęs savo varžovui. Graikų- romėnų imtynių čempionate laimėjęs dvi kovas ir pralaimėjęs vieną, iš tolimesnių kovų iškrito. Įdomu tai ,kad Gedrimas specialiai į čempionatą atskrido iš Oslo, kur dabar dirba ir gyvena.

Geriausiai šiame čempionate sekėsi subatėnui Medui Barzdeniui ( svorio kategorija 60 kg.). Medas šiuo metu savo sportinį meistriškumą tobulina Vilniaus Ozo sporto gimnazijoje. Medas įveikė du varžovus ir tapo Lietuvos graikų- romėnų imtynių čempionu. Toks aukštas pasiekimas pirmas Kupiškio imtynių istorijoje.

Čempionate ant kilimo teisėjavo Kupiškio KKSC imtynių mokytoja Greta Čeponytė, o Domas Ulkė būdamas per jaunas dalyvauti čempionate atvyko savanoriauti ir padėti varžybų organizatoriams.

Daugiau gražių nuotraukų ir video medžiagos Anykščių facebook.anyksciai.sportas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos